Het najaar en de winter zijn zulke fijne periodes vol geluksmomenten. Bij Bubbles komen de eerste kerst-items al in september binnen, waardoor het gezellige kerstgevoel al vroeg begint. Ook onze burgemeester Sjoerd Potters heeft zo zijn redenen om de feestdagen over de maand te verspreiden, vertelt hij in het interview in & More Magazine. Daarnaast vind je in ons nieuwe nummer winterse recepten, stylingtips en uitjes zoals onze maandelijks poppenkast voor kinderen en workshops voor volwassenen

Uitdagingen

Naast alle leuke dingen kan de winter soms ook wat uitdagingen met zich meebrengen. Het is een drukke periode. Je kunt het gevoel hebben zoveel te moeten: feest vieren, etentjes organiseren, dierbaren opzoeken, je huis gezellig maken. Een gouden les die ik van het leven leerde is dan ook: zeg soms nee. Zo blijft er tijd over voor je eigen geluk. Dat kan best lastig zijn. Want veel vrouwen plaatsen andermans geluk boven dat van henzelf. Je zorgt graag voor anderen, werkt hard, houdt veel ballen hoog. Dan is gewoon maar ja zeggen soms het makkelijkste antwoord en verplaatst wat jij belangrijk vindt, zich misschien stilletjes naar de achtergrond.

“Wat jij belangrijk vindt, verplaatst zich dan stilletjes naar de achtergrond”

Als ik het moeilijk vind om nee te zeggen, vraag ik me af wat de waarde is van nee’ zeggen. Om mezelf eraan te helpen herinneren wat belangrijk is, denk ik aan mijn kindertijd en waar ik toen blij van werd: een boswandeling maken met mijn lieve familie, een boek lezen of de winterse zuurkool van mijn moeder – die ze nu op haar 85ste nog steeds wel eens bij me langsbrengt. Maar ook vraag ik me af waar ik op werk het gelukkigst van word: een medewerker die zijn hart bij me lucht, een praatje met klanten, een kopje koffie maken voor een vaste gast. Nu mijn dochter Merel en ik elkaar goed afwisselen op de werkvloer, lukt het me steeds beter om ruimte te creëren voor dat soort geluksmomenten. Want die zijn – hoe klein ook – te waardevol om op de achtergrond te belanden.

Hoe ruim jij tijd in voor je eigen geluk? Ik ben benieuwd, je kunt me een bericht sturen via Instagram. Voor nu wens ik je een fijne winter, vol kleine en grote geluksmomenten. 

Hopelijk tot ziens, bij Bubbles & More,

Jacqueline

 

 

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar ons magazine? Je kunt er gratis eentje ophalen in onze winkels.