Een van mijn eerste herinneringen aan verandering is dat onze moeder vaak de behoefte had onze altijd gezellige huiskamer aan te passen. Als kind vond ik dat soms lastig maar ook wel leuk. Het werd anders als ze zich op mijn slaapkamer wierp… ik vond het altijd fijn dat alles hetzelfde bleef en alles zijn vaste plekjes had. Dat is nu nog steeds het geval, zoals je kunt lezen (en zien) bij de binnenkijker in ons nieuwe magazine.

Toen ik dit stuk ging schrijven over de veranderde winkels vond ik het best gek dat dat dus naast elkaar kan staan. Continuïteit & innovatie. Stabiliteit & verandering… beide horen blijkbaar bij mij.

“Zeg nooit nooit”

Waar er thuis dus weinig mag veranderen, kunnen we in de winkels de boel regelmatig omgooien. Zo veranderden we onlangs de bed & breakfast: nieuwe kleuren op de muur, een ander interieur, spullen uit eigen winkel. Want soms kan het gewoon anders, beter, efficiënter. En dan voelt dat ineens heel verfrissend en positief. Dat was ook de laatste periode weer duidelijk: we gooiden onze food-kant helemaal om. Dat kostte deels een financiële investering, maar vooral vergde het veel creativiteit en inzet. Daarover lees je meer in de column van mijn dochter Merel uit het nieuwe zomermagazine.

Voorlopig is dit wel de laatste verandering hoor… Maar ach, zeg nooit nooit… Nieuwe vloeren, andere interieurs, een nieuw assortiment. Alles is uiteindelijk om jullie als klant en gast te blijven inspireren om ons concept te omarmen en er gewoon blij van te worden.

De aanpassing van ons nieuwe food-concept aan het kronkelstraatje is goed ontvangen – toch best fijn dus, die verandering – en voorlopig blijft dit nu zoals het is. Maar, je weet het nooit bij mij…
Kom je gezellig een kijkje nemen bij onze nieuwe Bites? Tot snel.

Meer lezen?