De tijd van lampjes aan, warme choco op schoot en onder een (dikke) deken de bank op. Wanneer de dagen kort, koud en donker zijn, is het fijn om thuis te komen in een gezellig huis. Daarom zes winterse stylingtips voor een warm interieur.

It’s in the details

Laten we beginnen met zeggen dat een make-over niet groots, meeslepend of duur hoeft te zijn. Zo kun je je woonkamer al een najaarstouch geven door wat herfstvruchten op een schaaltje te leggen. Ook kunnen kleine vaasjes met groen een groot verschil maken in je interieur. Al zet je er maar drie kleine bloemetjes in, tipt Michelle (bloemist bij onze bloemenwinkel in bilthoven). Een andere toegankelijke stylingtip is het verwisselen van kussenhoezen en het toevoegen van een winterse plaid voor op de bank.

De natuur in huis

Ben je gevoelig voor de winterdip? Kleuren van de natuur hebben bewezen een positief effect op onze mentale gezondheid. Ga dus vooral los met rotan, riet en groen. Zo heb je meteen een goed excuus om jezelf die extra plant cadeau te geven. Verder kun je gebruik maken van houten windlichten, rotan accessoires of rieten manden (bijkomend voordeel: extra opbergruimtes voor dekens, speelgoed of andere spullen).

Out of the box

Om je interieur een opfrisser te geven, kan omdenken helpen. Plekje over in de vensterbank? Een opvallende vaas kan – ook zonder bloemen – een eyecatcher zijn in je interieur. Heb je geen soortgelijk servies voor een etentje? Mix en match verschillende kleuren, maten en prints. Graag eens iets anders dan een boeket op tafel? Vul een grote schaal met water en leg er drijfbloemen in zoals rozen, gerbera’s of dahlia’s. Out-of-the-box denken brengt soms creatieve oplossingen. 

Duurzaam interieur

Als je graag een blijvend interieur(stuk) wil, kun je vergankelijk ruilen voor duurzaam. In plaats van een vers boeket kun je bijvoorbeeld gaan voor een bos met zijdebloemen. Ook kun je kiezen voor kaarsen die langer branden dan gemiddeld, stevig aardewerk of katoenen servetten in plaats van papieren. Zo zijn er steeds meer producten die milieuvriendelijk worden gemaakt en een leven lang mee gaan. 

Light it up

In de winter zijn de lichte uren schaars. De belangrijkste tip voor het verzachten van een winterdip is dan ook: ‘zoek het licht op’. Een goede reden om je huis om te toveren tot een lichtjesparadijs. Een trend voor deze winter is de statement-lamp, vertelt Claudia (stylist in onze woonwinkel in Bilthoven). Dansende kaarsen en in elke hoek een lampje aan, dus. Ook het langer laten hangen van de kerstverlichting is toegestaan. 😉

Verder dan je neus lang is

Je denkt bij het aanpassen van je interieur misschien niet direct aan het toilet. Toch kan het leuk zijn om deze kleine ruimte in huis een touch-up te geven. Een stapeltje mooie handdoeken, bosje bloemen of geurkaars kunnen de wc al opfleuren. Of creëer het sauna-gevoel in je badkamer met (hang)planten, een rieten wasmand of vaas met pampas pluimen.

Meer leuke verhalen, recepten en tips lees je in ons gratis magazine, dat je kunt ophalen bij Bubbles & More.

Tekst Ruby Wijdenbosch  Fotografie Marigoldtwelve