8-10 personen | 30 min. bereiden | 1,5 uur opstijven

recept pudding

Jacqueline’s moeder Krijna maakte deze heerlijke en makkelijke pudding altijd uit een pakje, lekker stevig, met als verrassing een hele bitterkoek op de bodem.
Een fijn dessert voor op een gewone dag of op de kersttafel. Een tip: kruimel voor extra crunche een Bubbles’ bitterkoekjes over de pudding heen. Bij Bakery maken we ze vers

Niet zo’n zin om zelf in de keuken te staan? Je kunt deze pudding ook bij Bites bestellen, of halen in de winkel (€2,50).

Ingrediënten

  • 300 ml volle melk
  • 40 gram suiker
  • 35 gram vanille-aroma
  • 3 gelatineblaadjes
  • 150 gram grof gesneden stukjes bitterkoek
  • 400 gram opgeklopte slagroom
  • 50 gram amaretto (behalve als er kinderen mee-eten)
  • Optioneel: rode besjes en extra bitterkoekjes

Wist je dat we een speciaal assortiment hebben met allerlei lekkers voor de feestdagen? Je kunt hier het assortiment bekijken. Alles is online te bestellen. Zet bijvoorbeeld een brunch of diner op tafel.


Bereidingswijze

  1. Week de gelatine zoals op de verpakking omschreven. Verwarm ondertussen de melk, suiker en het vanille-aroma in een pan. 
  2. Wanneer het zacht kookt, mag de pan van het vuur af. Voeg nu de amaretto toe en meng het geheel.
  3. Voeg je het zacht geworden gelatineblad toe aan het mengsel en zet de pan 1,5 uur in de koelkast.
  4. Pak hierna een grote kom en doe de pudding er in. Klop de slagroom en de grof gesneden bitterkoekjes erdoorheen.
  5. Schep de bitterkoekjespudding in het mooiste glaasje dat je hebt (cocktailglazen geven het dessert een leuke touch).
  6. Tik met de onderkant van het glas voorzichtig een paar keer op het aanrecht zodat de pudding gelijkmatig wordt verdeeld.
  7. Je kunt je dessert afmaken met rode besjes en een extra koekje.

Bon appétit!


Niet zo’n zin om zelf te koken met Kerst?
Neem een kijkje in ons assortiment. We kunnen je complete kersttafel verzorgen: van voorgerecht tot dessert, een brunch of taart.