4 personen  |  10 min voorbereiden  |  10-15 min in de oven

Winter betekent: een nieuw arrangement in onze brasserie en eetwinkel. Koks Lies en Martijn kwamen tijdens hun brainstorm dit verrassende gerecht tegen in De wereldse bakplaat. Met dit recept kun je hem zelf maken. Maar als je niet zo’n keukenprinses bent, kun je dit gerecht ook online bestellen of bij Bubbles halen. Je hoeft hem dan alleen even in de oven te doen.

Ingrediënten voor het gerecht

  • 100 gram walnoten
  • 100 gram roquefort of blauwe kaas of feta of roomkaas
  • 125 gram yoghurt
  • 75 gram rozijnen
  • 100 g spinazie
  • 4 avocado’s, gehalveerd, pit verwijderd
  • Snufje gerookte-paprikapoeder of cayennepeper
  • Verse, fijngesneden bladpeterselie

Wist je dat we een speciaal cateringmenu hebben met allerlei lekkers voor de feestdagen? Je kunt hier het menu bekijken. Alles is online te bestellen voor bezorgen of afhalen. Zet bijvoorbeeld een high teaontbijt of door jou samengestelde borrelplank op tafel.


Ingrediënten voor de dressing 

  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 eetlepel honing
  • Sap van ½ citroen
  • Zeezoutvlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Schep de yoghurt, kaas en walnoten door elkaar en vul hiermee de gehalveerde avocado’s. 
  3. Zet de gevulde avocado’s in een ovenschaal of braadslede en bak ze 10-15 minuten tot de vulling een goudbruin herfst-kleurtje heeft. 
  4. Klop intussen de honing, olijfolie en het citroensap door elkaar en voeg wat zeezoutvlokken toe.
  5. Strooi vlak voordat je gaat uitserveren een snufje cayennepeper of gerookte-paprikapoeder over het gerecht en top af met wat peterselie.
  6. Meng de dressing door de spinazie, die je erbij geeft en… 

Aan tafel!


Niet zo’n zin om zelf te koken met Kerst?
Neem een kijkje in ons assortiment. We kunnen je complete kersttafel verzorgen: van voorgerecht tot dessert, een brunch of taart.